У середньому 16,5 маніпулятивних заяв на день. The Washington Post підрахувала, про що і як говорив Трамп за два роки

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

За два роки після складання присяги президент США Дональд Трамп, за підрахунками The Washington Post, зробив 8 158 помилкових чи неправдивих тверджень.

За підрахунками американського видання, президент США зробив більше 6 тис. неправдивих або маніпулятивних заяв за другий рік на своїй посаді. Таким чином, згідно зі статистикою WP, Трамп за перший рік свого президентства робив у середньому близько 5,9 помилкових чи неправдивих заяв на день. За другий рік президентства цей показник, за даними видання, досяг майже 16,5 заяв на день.

За перші 100 днів, як зазначає The Washington Post, Трамп зробив 492 не підкріплених фактами заяви. Таку ж кількість маніпулятивних чи неправдивих заяв Трампа видання зафіксувало за перші три тижні 2019 року.

За даними видання, більшість не підкріплених фактами або маніпулятивних заяв стосувалися міграційної політики США — 1433 за два роки Трампа на посаді президента. На другому місці — заяви американського президента про зовнішню політику (900), на третьому — про торгівлю (854). Далі в рейтингу категорій маніпулятивних заяв Трампа, за підрахунками The Washington Post, йдуть заяви про економіку (790) та про робочі місця (755).

Видання підрахувало, що за два роки президенства Трамп не робив маніпулятивних чи неправдивих заяв 82 дні, або близько 11% часу.