За напад на депутата київської міськради Гусовського судитимуть 19 осіб

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

У Києві 19 людей судитимуть за напад на депутата Київської міської ради Сергія Гусовського. У жовтні 2018 року невідомі облили його зеленкою і закидали яйцями. Про це пише УНІАН.

«Київською місцевою прокуратурою №10 скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 19 осіб, які в приміщенні КМДА вчинили хуліганські дії відносно депутата Київської міської ради Сергія Гусовського», — йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування встановило, що 4 жовтня 2018 року ці особи облили зеленкою і закидали яйцями депутата, а також чинили опір поліції. Їм загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

  • Як повідомляє поліція Києва, встановлено, що між групою осіб і Гусовським виник конфлікт, тому чоловіки облили його зеленкою. У результаті в управління поліції доставили 19 осіб. Слідчі поліції почали два кримінальні провадження: за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) і ч. 2 ст. 342 (опір працівникові правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.
  • Фракція «Самопоміч» у Київраді розпустилася 11 вересня, після виключення її голови Сергія Гусовського та ще кількох депутатів з партії. Їх звинуватили у «продажному» голосуванні за виділення земельної ділянки одному з членів фракції Романа Марченка. Гусовський пояснив своє виключення «наближенням президентських виборів та небажанням виконувати вказівки зверху».
  • Відео інциденту зʼявилося на сторінці «Національного корпусу» у Facebook. Після акції поліція затримала молодих людей, які можуть бути причетні до нападу.
  • Факт нападу на депутата підтвердив мер Києва Віталій Кличко. За словами мера, зеленка потрапила депутату в очі, у нього опік рогівки.