У Збройних силах підтвердили, що український військовий потрапив у полон до бойовиків «ДНР»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У Збройних силах підтвердили особу полоненого бойовиками українського військового, йдеться у повідомленні на сторінці 58-ї окремої мотопіхотної Сумської бригади у Facebook.

Боєць Станіслав Панченко зник у ніч із 17 на 18 січня. «Попередньо встановлено, що причиною залишення військовослужбовцем місця служби стали негаразди в родині», — заявили у бригаді. Пізніше бойовики «ДНР» оприлюднили відео, на якому хлопець розповідає, серед іншого, про нібито пияцтво, наркоманію і злочинність у лавах ЗСУ.

«Ми акцентуємо увагу на те, що, скоріш за все, сказані ним слова на відео є результатом психологічного чи навіть фізичного тиску шляхом «обробки» військовослужбовця», — йдеться у повідомленні.

У бригаді підкреслили, що підтвердженням цього є те, що відеозвернення опублікували лише на третій день після зникнення військовослужбовця. «Фактично цього досить для проведення «роз’яснювальної» роботи», — заявили військові.

Там підкреслили, що всі інформаційні матеріали проросійських найманців «є нічим іншим, як елементом інформаційної війни».