Вночі: у Венесуелі придушили спробу військового перевороту, Мей оприлюднила «План Б» щодо Brexit, а легкоатлети з Росії виступатимуть під нейтральним прапором

Автор:
Олена Мельник
Дата:

У Венесуелі придушили спробу військового перевороту

Група військовослужбовців Національної гвардії Венесуели 21 січня намагалася організувати бунт проти президента Ніколаса Мадуро на півночі Каракаса. Вони захопили зброю і взяли в заручники чотирьох силовиків. Вони також опублікували відео на YouTube, що закликає до повстання проти Мадуро. Проте спробу путчу придушили, учасників взяли під варту. Міністерство оборони вважає, що нападники були повʼязані з «крайніми правими». Проти жителів, які вийшли на вулиці та підтримали групу заколотників, влада застосувала сльозогінний газ.

Омбудсмен Денісова звернулась до Єврокомітету проти катувань через політв’язня Гриба

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що у 20-річного громадянина України Павла Гриба, який утримується у ростовському СІЗО, діагностовано низку серйозних захворювань, і він потребує термінової медичної допомоги. За словами хлопця, працівники правоохоронних органів Росії побили його ще під час затримання, вимагали визнання вини. Знущання над Павлом тривало також під час конвоювання до СІЗО Ростова-на-Дону. Денісова звернулася до президента Європейського комітету з питань запобігання катуванням та попросила його втрутитися у ситуацію з українським політв’язнем Павлом Грибом.

Мей оприлюднила «План Б» щодо Brexit

Премʼєр-міністр Великої Британії Тереза Мей оприлюднила в британському парламенті «План Б» стосовно виходу країни зі складу Європейського Союзу. Його суть полягає у відновленні переговорів з Брюсселем стосовно питання прикордонного контролю між Північною Ірландією та Республікою Ірландія. Вона виключила можливість проведення повторного референдуму про Brexit, а також перенесення на іншу дату терміну виходу Великої Британії з ЄС.

Понад 40 легкоатлетів з Росії будуть братимуть участь у змаганнях під нейтральним прапором

Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) схвалила заявки 42 російських спортсменів на участь у міжнародних змаганнях у 2019 році. Всеросійська федерація легкої атлетики залишається дискваліфікованою через допінговий скандал. Росіяни будуть виступати під нейтральним прапором. Спортсмени зможуть також взяти участь у чемпіонаті світу з легкої атлетики, що відбудетьтся в столиці Катару Досі з 27 вересня до 6 жовтня.