«Рани затягнулися, нічого не болить». У Москві стверджують, що захоплені в полон українські моряки одужали

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Уповноважена з прав людини в Москві Тетяна Потяєва стверджує, що двоє з трьох поранених українських моряків — Андрій Артеменко і Андрій Ейдер — одужали. Вони закінчують реабілітацію і незабаром їх переведуть з «Матроської тиші» в СІЗО «Лефортово». Третій поранений, Василь Сорока, майже видужав, він продовжує лікування. Про це російський омбудсмен повідомила агентству Интерфакс після того, як 22 січня відвідала трьох поранених українців.

«В Артеменка, який був поранений у руку, — повне відновлення, він отримує останні процедури з реабілітації. В принципі, він здоровий, його нічого не тривожить, у нього нічого не болить», — розповіла омбудсмен.

За її словами, Андрій Ейдер, який мав важкі поранення обох ніг і не міг пересуватися, зараз почуває себе добре.

«Із нього знято всі шини, прибрано милиці, він ходить самостійно, робить зарядку. Рани затягнулися, вся рухова активність відновлена. Жодних скарг на стан здоровʼя немає», — стверджує Потяєва.

У Василя Сороки, у якого була важко поранена рука, рана затягнулася, гіпс знятий, проте рука залишається припухлою.

«Йому купили еспандер, він займається й отримує все необхідне під контролем лікаря. Йому роблять ванночки та перевʼязки. Десь на 80% він видужав, ще 20% має бути реабілітація», — заявила Потяєва.

  • Нещодавно український консул відвідав поранених моряків, яких росіяни захопили 25 листопада в Керченській протоці. За його словами, моряки «тримаються», а в одного з них — Василя Сороки — після поранення погано функціонує рука.