При будівництві експреса до «Борисполя» вкрали понад 20 млн гривень. Нацполіція провадить розслідування

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Нацполіція розслідує розтрату та привласнення 20 444 582 гривень під час будівництва експрес-поїзду Kyiv Boryspil Express, який курсує за маршрутом Київ — Міжнародний аеропорт «Бориспіль».

Розслідування почалося 4 грудня 2018 року, йдеться в матеріалі суду. Слідство вважає, що чиновники одного з держпідприємств за змовою з посадовцями приватного підприємства вносили в документи неправдиві відомості про виконання будівельних робіт, що дало можливість привласнити мільйонні суми грошей.

Так, приватна компанія «Рилейд» протягом 2018 року неодноразово перемагала у тендерах на закупівлю, проведених філією «Південно-Західна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» для будівництва експреса на суму понад 20 млн грн. Зараз Нацполіція має доступ до низки документів, щоб встановити всіх причетних до кримінальної схеми.

Нагадаємо, Kyiv Boryspil Express запустили 30 листопада 2018 року. Проект коштував 480 млн грн. Проклали майже 4 км додаткових шляхів, а також побудували 272-метрову естакаду над трасою Київ — Харків. Також були зведені платформи з павільйонами біля аеропорту і пішохідний перехід від платформи до терміналу D.