Саакашвілі виступив на зʼїзді «Батьківщини» і заявив, що Тимошенко може знизити ціни на газ

Дата:

Екс-президент Грузії і колишній голова Одеської обласної держадміністрації Михайло Саакашвілі виступив з відеозверненням для делегатів зʼїзду «Батьківщини», який триває 22 січня в Києві.

Він заявив, що знає Тимошенко «вже майже 20 років», за цей час у них було багато суперечок, але вони все одно залишаються друзями.

«Я ніколи не забуду, і мій народ не забуде, що в 2008 році, коли наставала путінська Росія, з її [Тимошенко] ініціативи уряд України виділив братську допомогу як солідарність братнього народу», — додав політик.

Саакашвілі також подякував Тимошенко за підтримку під час скандалу з позбавленням його українського громадянства: «Вона була однією з перших, хто на це відгукнувся. Приїхала до мене в Варшаву, а через кілька тижнів зустрічала мене в Краковці, коли я повертався в Україну з великим ризиком для себе».

Екс-голова Одеської ОДА окремо підкреслив, що Тимошенко, у разі перемоги на виборах, здатна знизити ціну на енергоносії для українців.

«Вони [олігархи] кажуть, що вона — популістка, коли говорить, що ціни на газ можуть бути нижчими, але якщо прибрати елемент олігархічних грошей, грошей, які українці платять за свою електроенергію і газ в кишені олігархів, вочевидь, і електрика і газ можуть бути дешевше», — заявив Саакашвілі.