Настю Рибку та Алекса Леслі відпустили, не предʼявивши звинувачень

Автор:
Борис Васильківський
Дата:
Настю Рибку та Алекса Леслі відпустили, не предʼявивши звинувачень

Sergei Fadeichev \ TASS via Getty Images

Громадянку Білорусі Анастасію Вашукевич і росіянина Олександра Кирилова, відомих як Настя Рибка та Алекс Леслі, відпустили на свободу. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив керівник правозахисної групи «Агора» Павло Чиков, посилаючись на адвоката Кирилова — Світлану Сидоркіну.

Згідно з повідомленням, Вашукевич і Кирилову звинувачення не предʼявили, взявши з них зобовʼязання про явку.

Нагадаємо, 17 січня Настю Рибку та Алекса Леслі затримали в аеропорту «Шереметьєво» за статтею за залучення до проституції. Це сталося відразу після того, як вони прилетіли з Таїланду, звідки їх депортували.

  • Десять іноземців — переважно росіян і білорусів — взяли під варту в Таїланді в кінці лютого 2018 року за незаконне проведення в Паттаї секс-тренінгу.
  • 15 січня 2019 року всі обвинувачені визнали себе винними в нелегальній організації секс-тренінгів і були засуджені судом до умовних термінів увʼязнення. Після цього їх відправили в центр тимчасового утримання в Бангкок, де вони очікували депортації в Росію і Білорусь.
  • До поїздки в Таїланд Рибка фігурувала в матеріалах розслідування Олексія Навального про віце-премʼєра РФ Сергія Приходька та російського олігарха Олега Дерипаски.