Поранених українських моряків хочуть перевести з СІЗО «Матросская тишина» в «Лефортово», де немає лікарні

Автор:
Тетяна Безрук
Дата:
Поранених українських моряків хочуть перевести з СІЗО «Матросская тишина» в «Лефортово», де немає лікарні

Sergei Malgavko \ TASS via Getty Images

Військовополонених українських моряків Андрея Ейдера, Василя Сороку та Андрія Артеменка в Москві готують до переведення з СІЗО «Матросская тишина» до «Лефортово». Про це theБабелю розповіла адвокат Олександра Маркова, яка захищає Ейдера.

Маркова та її колега Сергій Бадамшин (адвокат Сороки) 22 січня відвідали в СІЗО Ейдера і Сороку. «На даний момент точної дати переведення поранених моряків в СІЗО «Лефортово» немає. Думаємо, що найближчим часом їх переведуть, на цьому або на наступному тижні», — повідомила Маркова theБабелю.

Адвокат додала, що українські консули в Росії, як і адвокати, зможуть відвідувати військовополонених українських моряків в «Лефортово».

Родичі військовополонених проти переведення, оскільки в «Матросской тишине» військовополонені проходять лікування в лікарні СІЗО, а в «Лефортово» лікарні немає.

«Ми проти переводу хлопців до «Лефортово», вони нездорові. У мого сина проблеми з очима, їх потрібно терміново лікувати», — пояснила мати пораненого Андрія Артеменка Лариса Артеменко.

Її слова підтверджує адвокат. «Медико-санітарної частини в «Лефортово» немає, є тільки окремі лікарі. Можливості надання медичної допомоги в «Лефортово» набагато гірші», — зазначила Олександра Маркова.

За інформацією Сергія Бадамшина, функції руки Сороки не відновлюються, пальці не згинаються, не сходить набряк, в руці залишаються осколки.

«Медичні документи, в порушення закону, не надано не те що адвокату, але навіть самому хворому», — повідомив у Facebook адвокат Бадамшин.