Фільм про вбивство дворічного хлопчика номінували на «Оскар». Мати жертви назвала це «огидним»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Фільм про вбивство дворічного хлопчика номінували на «Оскар». Мати жертви назвала це «огидним»

Twelve Media

Жителька Великої Британії Деніс Фергюс обурена номінацією на «Оскар» стрічки «Затримання». Сюжет фільму ґрунтується на історії про вбивство її дворічного сина у 1993 році, пише Independent.

Про що мова?

Стрічку «Затримання» (Detainment) зняв ірландський режисер Вінсент Лемб. Фільм номінували на «Оскар» у категорії «Найкраще ігрове короткометражне кіно».

В основу стрічки лягли стенограми допитів Роберта Томпсона і Джона Венейблза, яких засудили за вбивство дворічного Джеймса Балджера. Обом вбивцям на момент скоєння злочину було по 10 років.

Мати Балджера Деніс Фергюс назвала висунення стрічки на здобуття «Оскара» огидним. «Не можу виразити, яку відразу я відчуваю від того, що цей так званий фільм був номінований на «Оскар», — йдеться у заяві жінки.

Крім того, Деніс підкреслила, що автори «Затримання» не отримали її дозволу на зйомки, а також «змусили її та родичів померлого хлопчика пережити трагедію ще раз». Вона нагадала, що раніше закликала Американську кіноакадемию виключити цей фільм зі списку, а її заклик підтримали понад 90 тисяч осіб.

Як пише видання, режисер стрічки Вінсент Лемб заявив, що вже вибачався за те, що не проконсультувався з сімʼєю хлопчика заздалегідь, і заперечив, що знімав стрічку через «фінансову вигоду».

«Затриманий» ніколи не мав на меті завдати болю родині Балджера. Оглядаючись назад, я думаю, що ми, напевно, повинні були б звʼязатися і дозволити Деніс Фергюс знати про те, що ми збираємося зняти цей фільм», — заявив режисер.