Російські силовики прийшли з обшуком у будинок кримських татар у Сімферополі

Автор:
Олена Мельник
Дата:

У Сімферополі (анексований Крим) працівники ФСБ Росії проводять обшук у будинку кримських татар, повідомляє «Крим.Реалії» .

Обшук почався близько 6 ранку 23 січня. Він проходить у мікрорайоні компактного проживання кримських татар Фонтани в будинку на вулиці Емель. В приміщенні дорослі та діти, які є практикуючими мусульманами.

«Сусіди характеризують сімʼю позитивно, знають один одного багато років. «Крим.Реалії» зʼясовують подробиці події», — йдеться в повідомленні.

Як передає російське агентство Интерфакс, обшуки проходять за місцем реєстрації та проживання двох жителів Криму. ФСБ вважає їх імовірними учасниками батальйону імені Номана Челебіджіхана. Кримінальні справи порушено за ч. 2 ст. 208 Кримінального кодексу Росії (організація незаконного збройного формування чи участь у ньому).

  • Батальйон імені Номана Челебіджіхана — добровольче кримськотатарське збройне формування, створення якого розпочалось на початку 2016 року під час блокади на адміністративному кордоні з анексованим Кримом. Названий на честь Номана Челебіджіхана — кримськотатарського політика і громадського діяча, першого голови уряду Кримської Народної Республіки, організатора I Курултаю кримськотатарського народу, першого муфтія мусульман Криму, Литви, Польщі, Білорусі.