Танкер, що загорівся у Чорному морі, не міг зайти в порт. Він був під санкціями США

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
Танкер, що загорівся у Чорному морі, не міг зайти в порт. Він був під санкціями США

TASS / TASS via Getty Images

Танкеру MAESTRO, який загорівся в районі Керченської протоки, заборонили використовувати порт «Темрюк» власники газового терміналу «Мактрен-Нафта» через санкції США. Судно потрапило під санкції в минулому році за те, що зпостачало паливо в Сирію. Про це пише Reuters.

Екіпаж танкера, судячи з усього, спробував безпосередньо перекачати паливо з судна на судно, однак виконання такої небезпечної операції за поганих погодних умов і могло спричинити пожежу.

Судна можуть перекачувати паливо між собою, але це ризикований маневр, особливо якщо вони переправляють горюче паливо і у них немає доступу до порту для завантаження.

З компанією «Мактрен-Нафта» Reuters не змогли звʼязатися та отримати будь-які коментарі.

  • Два газові танкери MAESTRO (рік будівництва — 1990) і VENICE (попередня назва CANDY, рік будівництва — 1992) під прапорами Танзанії загорілися ввечері 21 січня 2019 року. Офіційно повідомлялося про 11 загиблих.
  • Танкери перевозили зріджений газ, яким заправилися у місті Темрюк (Краснодарський край Росії). На борту кораблів перебували громадяни Туреччини та Індії.
  • Як повідомили в Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій, ці судна залучалися до постачання газу, видобутого як на українському шельфі, так і в інших країнах. Крім того, вони незаконно постачали газ в Сирію.