На Землі 1 млрд людей не мають доступу до електроенергії

Автор:
Олена Мельник
Дата:

На Землі 1 млрд людей не мають доступу до електроенергії, більшість з них — жителі Африки. Про це в рамках Давоського економічного форуму заявив виконавчий директор Міжнародного енергетичного агентства Фатіх Біроль, передає Укрінформ.

«Один мільярд людей на Землі все ще не мають доступу до електроенергії. Африка досі не забезпечена електроенергією, що ганебно. Ще не так давно негативною була і статистика в Індії, але керівництву вдалося досить швидко це питання вирішити і надати доступ до електроенергії сотням мільйонів людей», — наголосив він.

Біроль підкреслив, що світ має все більше надавати перевагу електроенергії над усіма іншими видами енергії.

«І вірю, що електроенергія є безперечним майбутнім глобальної енергетичної системи на довгі роки. Звісно, нам будуть потрібні газ, нафта, так само як вугілля, відновлювані джерела енергії та інші. Але наразі світ рухається в бік електроенергії», — сказав виконавчий директор Міжнародного енергетичного агентства.

При цьому він закликав переходити на виробництво електроенергії екологічними методами, попри вищу вартість. На його переконання, найбільшою проблемою, що впливає на кліматичні зміни на Землі, є потужні електростанції, які працюють на вугіллі.