Buzzfeed: вежа Трампа в Москві планувалася висотою в 100 поверхів з готелем і спа-центром

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Після того як один з юристів президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані заявив, що «ніяких планів щодо будівництва вежі Трампа в Москві не було», інформаційний портал Buzzfeed News опублікував документи з планами будівництва.

Приблизно за рік Buzzfeed отримали документи, що включають архітектурні плани і листування, які показали, що архітектор в Нью-Йорку спроектував концепт хмарочоса в 2015 році. Той замислювався як найвища будівля в Європі.

Хмарочос планували побудувати в Москві. Це мала бути стоповерхова будівля з готелем щонайменше на 150 номерів і рекреаційним комплексом зі спа - і фітнес-центром, управління яким хотіли доручити дочці Трампа Іванці.

Згідно з остаточним листом про наміри, підписаним Дональдом Трампом 28 жовтня 2015 року, у вежі планували «приблизно 250 першокласних, розкішних житлових кондомініумів».

Таку квартиру можна було б продати за $50 млн. Але, як повідомляли BuzzFeed News в листопаді, співробітники Трампа планували не продавати їх, а безкоштовно роздавати людям Володимира Путіна.

  • Трамп неодноразово заперечував наявність будь-яких ділових інтересів у Росії. Але в минулому році BuzzFeed News показали, що переговори щодо вежі тривали принаймні до червня 2016 року, всього за кілька тижнів до того, як Трамп висунув свою кандидатуру від республіканців.
  • Особистий адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані наполягає, що він «ніколи не говорив, що не було ніякої змови» між Росією і президентською виборчою кампанією Трампа в 2016 році.
  • Сам Дональд Трамп заявив, що він «ніколи не працював на Росію», і назвав подібні повідомлення брехнею.