Тимошенко подала документи для реєстрації кандидатом у президенти

Дата:

Лідер Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» та голова однойменної депутатської фракції Юлія Тимошенко подала документи до Центральної виборчої комісії для реєстрації кандидатом у президенти.

  • 22 січня висунення Тимошенко кандидатом у президенти від «Батьківщини» члени партії підтримали одноголосно. Її відкрито підтримали екс-президент Грузії і колишній голова Одеської обласної держадміністрації Міхеіл Саакашвілі та перший президент України Леонід Кравчук. Також на зʼїзді був присутній патріарх Філарет.
  • Загалом Центральна виборча комісія вже зареєструвала кандидатами в президенти 14 осіб. Серед них — співголова «Опозиційної платформи — За життя» Юрій Бойко та лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко, які входять у топ-5 рейтингу кандидатів згідно з даними опитування центру «Соціальний моніторинг» та Українського інституту соціальних досліджень імені О. Яременка.
  • За законом, жодних обмежень у кількості кандидатів, які можуть балотуватися на посаду президента в Україні, немає. Щоб зареєструватися, кандидат має внести 2,5 млн грн застави, а також надати щорічну декларацію про доходи. У разі програшу гроші не повертаються.