У Житомирській області вандали розгромили каплицю УПЦ МП

Автор:
Олена Мельник
Дата:

У капличці неподалік села Дубрівка Житомирської області невідомі розбили скло у вікнах, ікони, пошкодили джерело і облаштований поруч колодязь. Про це повідомляє прес-служба єпархії УПЦ МП в регіоні .

Подія трапилась у ніч на 22 січня. На місце викликали поліцію. Правоохоронці кваліфікували злочин як хуліганство і розпочали кримінальне провадження за статтею 296.

«Поліцейські зафіксували, що хулігани також порозкидали наявні усередині речі, ікони та пошкодили криничку, що знаходиться на відстані 100—150 м. Встановлюються причетні до події особи», — зазначається на сайті поліції Житомирської області.

  • 18 січня у Спасо-Преображенському кафедральному соборі Сум стався вибух.
  • За словами парафіян, невідомі кинули пристрій, який вибухнув у притворі храму. На місце події оперативно прибули співробітники підрозділів поліції і фахівці-вибухотехніки. За інформацією прес-служби управління Національної поліції у Сумській області, правоохоронцям повідомили, що при вході в приміщення собору невідомі кинули шашку, яка вибухнула.
  • 19 січня поліція затримала двох місцевих молодиків, їм загрожує штраф за хуліганство. При обшуку у одного з них знайшли вибуховий пакет.