Meizu представила смартфон без кнопок, динаміків, слотів для SIM-карти і порта для зарядки

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Meizu анонсувала в Китаї смартфон Zero — апарат без будь-яких отворів або «дірок»: кнопок, решіток динаміків, порту зарядки та навіть без слота для SIM-карти. Про це пише Forbes.

Маркетингова команда Meizu назвала його «першим у світі безперебійним телефоном».

Як вдалося обійтися без відсутніх частин?

На бокових сторонах апарату, де традиційно розміщувалися клавіші регулювання гучності і кнопки живлення, є ємнісні сенсорні панелі, які при сильному натисканні відтворюють відчуття кнопки, як у Samsung Galaxy S8/S9 або як у «підробленій кнопці» iPhone 7 і 8. Так користувачі будуть регулювати гучність або вмикати і вимикати телефон.

Відсутні динаміки компенсуються перетворювачем під дисплеєм, який здатний «накачувати» звук через дисплей за допомогою вібрацій. Ця технологія була вперше використана Xiaomi в оригінальному Mi Mix, на той час вона була дещо недопрацьованою (аудіовивід був пласким).

Що стосується відсутнього порту зарядки, Meizu робить Zero телефоном з бездротовою зарядкою. Компанія заявляє, що Zero може підтримувати швидку бездротову зарядку з вихідною потужністю до 18 Вт. Більшість інших телефонів заряджаються на 10 Вт. Zero працює тільки з e-SIM, яку підтримує вкрай мала кількість операторів звʼязку по всьому світу. У цієї технології безліч недоліків, наприклад, неможливість перемикатися між операторами.

Zero також оснащений 5,99 OLED-дисплеєм із вбудованим сканером відбитків пальців і буде працювати з новітнім програмним забезпеченням Flyme від Meizu. Телефон буде працювати на Snapdragon 845, специфікації камери пристрою ще не оголошували.