«Немає ніяких доказів». Брат заарештованого в Росії екс-морпіха США вважає справу «шпигунською пасткою»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Брат колишнього морського піхотинця США Пола Уїлана, якого 28 грудня 2018 року заарештували в Росії за підозрою в шпигунстві, вважає, що справа могла бути сфабрикована і його брат потрапив у «шпигунську пастку», пише «Голос Америки».

За словами Девіда Уїлана, версії про шпигунство дотримуються тільки росіяни, а єдиним джерелом інформації про Пола є його російський адвокат Володимир Жеребенков. Раніше юрист розповів журналістам, що при затриманні американця в нього виявили електронні носії, на яких нібито були російські секретні дані.

Спираючись на слова адвоката, Девід передбачає, що його брату передали носій з фотографіями і відео туристичних подорожей по Росії. Юрист розповів, що його підзахисний не зміг навіть подивитися вміст носія і не знає, хто йому передав його.

«У нас немає ніякої інформації від російського уряду, чому Пола вважають шпигуном, і хто передав йому те, що названо державною таємницею, ми переконані, що йому влаштували пастку, і що він не винен у шпигунстві», — заявив Девід.

Пол Уїлан вступив на службу в морську піхоту США у 1994 році і став старшим сержантом, двічі відслуживши в Іраку — в 2004 і 2006 роках. У 2008 році його звільнили за крадіжку.