Адвокат: Будь-який вирок Оболонського суду щодо Януковича буде «нікчемним»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Адвокат Віктора Януковича Віталій Сердюк заявив, що будь-який вирок Оболонського суду щодо екс-президента Віктора Януковича у справі про державну зраду буде нікчемним.

Про це він написав у Facebook.

«Суд у цій справі раніше вже вчиняв низку умисних політично мотивованих порушень засад кримінального провадження, а сьогодні також був порушений порядок виклику на оголошення вироку», — написав він, маючи на увазі дату оголошення вироку Януковичу.

Юрист вважає, що суд перебуває під тиском політиків, спеціально не бере до уваги докази захисту, а також грубо порушує процедуру оголошення вироку.

Раніше ще один адвокат Януковича, Олександр Горошинський, заявив, що Оболонський суд порушив закон і повинен був за три дні до засідання сповістити захист, а не за один.

23 січня прес-служба суду повідомила, що вранці у четвер, 24 січня, Оболонський районний суд Києва почне оголошувати вирок Віктору Януковичу у справі про держзраду, посібництві у веденні агресивної війни та в посібництві в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинили загибель людей чи інші тяжкі наслідки.