Суд у Криму заарештував бійця кримськотатарського батальйону. Його називають особистим охоронцем власника ATR Іслямова

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Російський суд Сімферополя заарештував бійця кримськотатарського батальйону ім. Номана Челебіджихана Едема Кадирова, повідомляє прес-служба суду.

Кадирова заарештували на два місяці — до 24 березня. Згідно з повідомленням, він підозрюється в тому, що вступив до батальйону ім. Челебіджихана, який «діє в цілях, що суперечать інтересам Російської Федерації». Сторона захисту просила для Кадирова запобіжний захід, який не повʼязаний з утриманням під вартою. Суд відхилив це клопотання.

Про затримання Кадирова стало відомо в середу, 23 січня. Управління ФСБ заявило, що до обовʼязків затриманого входило «здійснення особистої охорони» Ленура Іслямова — власника телеканалу ATR і засновника кримськотатарського батальйону ім. Челебіджихана.

ФСБ порушила проти Кадирова кримінальну справу за частиною 2 статті 208 (участь в незаконному збройному формуванні) Кримінального кодексу Росії.

Тим часом сам Іслямов заявив, що не знає, хто такий Кадиров. «Я не знаю, хто це такий, і ніколи не бачив. Якщо навіть там людей якихось, яких вони показують, затримують — для мене вони просто кримські татари. У нас в Криму немає членів батальйону, всі вони дислокуються на адмінкордоні і всі тут, в розташуванні частини. Мені ця людина невідома», — зазначив Іслямов в коментарі телеканалу ATR.