Blue Origin Джеффа Безоса успішно випробувала корабель для космічного туризму

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Компанія Blue Origin успішно випробувала суборбітальний корабель New Shepard, призначений для космічного туризму, повідомляють у Twitter компанії.

Старт провели з полігону в американському штаті Техас. Це вже 10-те за рахунком випробування, яке проводиться в автоматичному режимі з листопада 2015 року. Цей запуск через різні причини тричі відкладали з кінця грудня 2018 року.

Через чотири хвилини після старту перший ступінь успішно відокремився від ракети. А ще за три хвилини він повернувся на Землю.

Що таке New Shepard?

Система, яку назвали в честь Алана Шепарда — першого американського астронавта, який зробив суборбітальний політ. Капсула стартує за допомогою одноступеневої багаторазової ракети, після чого відокремлюється і приземляється за допомогою парашутів. Ракета самостійно спускається й здійснює вертикальну посадку з допомогою двигуна.

За даними ЗМІ, місця на кораблі New Shepard передбачається продавати туристам за $300 тис. Корабель має шість посадкових місць для туристів. Компанією Blue Origin керує засновник Amazon.com Джефф Безос.