Порошенко: Створення Антикорупційного суду закінчиться у лютому

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Формування Вищого антикорупційного суду завершиться в лютому. Про це заявив президент Петро Порошенко на засіданні Національної інвестиційної ради, які проходить у межах Всесвітнього економічного форуму в Давосі, повідомляється на сторінці Порошенка у Facebook.

«Ми не зупинимо реформи — хочу вас запевнити. Триває боротьба проти корупції. У лютому завершиться створення Антикорупційного суду», — сказав президент у середу.

Порошенко додав, що Антикорупційний суд, Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура складатимуть основу ефективної координації антикорупційної діяльності. «Понад 2 600 випадків корупції отримали вирок суду», — заявив президент.

Що таке Вищий антикорупційний суд (ВАС)?

Спеціалізований суд, створення якого передбачено судовою реформою. Інстанція розглядатиме справи топ-корупції, які розслідує НАБУ. Апеляції на рішення ВАС розглядатиме цілком відокремлена Апеляційна палата цього самого суду.

Згідно з законом про судоустрій і статус суддів, ВАС має бути створений до 14 червня 2019 року. Закон про Вищий антикорупційний суд передбачає, що ВАС розпочинає роботу за умови призначення щонайменше 35 його суддів, у тому числі 10 суддів Апеляційної палати. На створенні цього суду наполягають усі міжнародні партнери України.