Вночі: в Україні збудують одну з найбільших електростанцій Європи, США відмовилися вивезти дипломатів з Венесуели, а Boeing випробувала таксі для польотів

Автор:
Олена Мельник
Дата:

В Україні збудують одну з найбільших електростанцій Європи

Вздовж північного узбережжя озера Сиваш на півдні України збудують найбільшу вітрову електростанцію країни та одну з найбільших в Європі. Її загальна вартість близько €400 млн. Напередодні у Давосі була підписана угода між норвезькою компанією NBT, французькою компанію Total Eren та Європейським банком реконструкції та розвитку, яка передбачає фінансування проекту на €150 млн.

США відмовилися вивезти своїх дипломатів із Венесуели

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що Вашингтон не визнає режим Ніколаса Мадуро і буде підтримувати відносини через уряд тимчасового президента Хуана Гуайдо. США відмовилися виконувати розпорядження Мадуро, який зажадав від американських дипломатів протягом 72 годин покинути територію країни.

«Сполучені Штати не дотримуються думки, що екс-президент Ніколас Мадуро має повноваження, щоб розривати дипломатичні відносини або ж оголошувати наших дипломатів персонами нон ґрата», — підкреслив Майк Помпео.

Boeing вперше випробувала таксі, що літає

Компанія Boeing провела перші випробування автономного пасажирського літального апарату (PAV), що призначений для транспортування людей у місті. У компанії повідомили, що апарат здійснив контрольований політ, зависання в повітрі та посадку.

«За рік ми перейшли від концептуального проекту до прототипу, що літає», — наголосив технічний директор Boeing Грег Хіслоп.

Через збройний напад на банк у Флориді загинуло 5 осіб

У місті Себрінг в американському штаті Флорида 21-річний озброєний хлопець напав на відділення банку SunTrust та забарикадувався в ньому. Як зазначають правоохоронці, в результаті стрілянини загинули щонайменше пʼять людей. Вони не назвали прізвищ та не повідомили, були жертви працівниками чи відвідувачами банку. Підозрюваний у нападі Зефен Ксавер затриманий і перебуває під вартою.