Опозиція Венесуели заперечує розрив дипломатичних взаємин з будь-якою з країн світу

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
Опозиція Венесуели заперечує розрив дипломатичних взаємин з будь-якою з країн світу

Marcelo Perez Del Carpio / Anadolu Agency/Getty Images

Хуан Гуайдо, який є спікером Національної асамблеї Венесуели, що оголосив себе тимчасово виконувачем обовʼязків президента країни, повідомив, що країна не розривала дипломатичних відносини ні з якою з країн світу. Про це він написав на своїй сторінці в Twitter.

«Відповідально кажу вам, що ми суверенна нація і будемо продовжувати підтримувати дипломатичні відносини з усіма країнами світу.

Ми твердо йдемо до відновлення конституційного порядку», — сказано в повідомленні.

Він також висловив свою підтримку громадянам країни, які загинули або постраждали під час численних протестів у Венесуелі.

«У мене немає слів, щоб висловити біль, який я відчуваю, після того, як дізнався, що венесуельці були вбиті під час протестів в останні години.

Їх сімʼям я можу лише гарантувати, що Справедливість і Мир будуть правити на нашій Батьківщині», — написав він.

Сотні тисяч жителів столиці Венесуели вийшли на вулиці після того, як лідер опозиції Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим виконувачем обовʼязків президента, повідомляє El Nacional.

  • 23 січня спікер Національної асамблеї Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом Венесуели на тлі масових мітингів, у яких громадяни протестували проти уряду Мадуро. Президент США Дональд Трамп визнав Гуайдо президентом, також нового главу Венесуели визнали Бразилія, Перу, Колумбія та Канада.
  • Криза у Венесуелі загострилася після смерті глави держави Уго Чавеса. У 2013 році новим президентом став його соратник Ніколас Мадуро, який продовжив політику свого попередника. До початку 2014 року в країні посилилися економічні проблеми (в 2017 році 93% населення країни скаржилися на недоїдання), що призвело до гострої критики правлячого режиму та соціальної і політичної кризи.