Протести у Венесуелі: під час зіткнень загинули 16 людей, серед них — підліток

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
Протести у Венесуелі: під час зіткнень загинули 16 людей, серед них — підліток

Marcelo Perez Del Carpio / Anadolu Agency/Getty Images

У Венесуелі після початку протестів у штатах Португезу, Барінас, Тачира, Амазонас, Болівар і Столичному окрузі у зіткненнях загинули 16 осіб. Про це пише La Prensa de Lara.

У Каракасі протестувальники зіткнулися з поліцією і Національною гвардією в Альтамірі та Ла-Карлоте в кінці церемонії, де Хуан Гуайдо присягнув як тимчасовий президент Венесуели.

Серед трьох осіб, загиблих в Каракасі, був 16-річний Аліксон Пізані. Його вбили під час стрілянини в Катіа у вівторок ввечері.

Між тим венесуельська неурядова організація Foro Penal повідомила, що уряд Венесуели затримав щонайменше 70 демонстрантів у Каракасі.

  • Хуан Гуайдо, який є спікером Національної асамблеї Венесуели, оголосив себе тимчасово виконуючим обовʼязки президента країни і висловив свою підтримку громадянам країни, які загинули або постраждали під час численних протестів у Венесуелі.
  • 23 січня спікер Національної асамблеї Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом Венесуели на тлі масових мітингів громадян проти уряду Мадуро. Президент США Дональд Трамп визнав Гуайдо президентом, також нового главу Венесуели визнали Бразилія, Перу, Колумбія та Канада.
  • Криза у Венесуелі загострилася після смерті глави держави Уго Чавеса. У 2013 році новим президентом став його соратник Ніколас Мадуро, який продовжив політику свого попередника. До початку 2014 року в країні загострилися економічні проблеми (в 2017 році 93% населення країни скаржилися на недоїдання), що призвело до гострої критики правлячого режиму, соціальної та політичної кризи.