Вирок Януковичу: суд визнав докази обвинувачення допустимими

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Вирок Януковичу: суд визнав докази обвинувачення допустимими

ria.ru

Оболонський суд Києва вважає винним збіглого екс-президента Віктора Януковича у державній зраді та пособництві у веденні агресивної війни проти України. Про це під час засідання суду заявив суддя Максим Титов.

Суд вже майже три години зачитує вирок Віктору Януковичу і зараз обґрунтовує свою позицію. Судді наводять показання свідків, на яких базують своє рішення, однак вони ще не оголосили резолютивну частину вироку.

«Незважаючи на невизнання своєї вини обвинуваченим, суд, вислухавши показання свідків, дослідивши висновки експертів, документи і речові докази, оцінивши доводи обвинувачення та захисту, вважає, що винність обвинуваченого у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 [Державна зрада. Карається позбавленням волі від 10 до 15 років], ч. 5 ст. 27 [Посібництво у злочині] та 2 ч. ст. 437 [Планування, підготовка, розвʼязування та ведення агресивної війни. Карається позбавленням волі від 10 до 15 років] Кримінального кодексу України, доведено належними та допустимими доказами», — сказав суддя.

Адвокат Януковича Олександр Байдик заявив журналістам, що, швидше за все, суд визнає його підзахисного винним за всіма статтями.