«Я — нейтральний». Екс-генсек НАТО Расмуссен повідомив, що не підтримував Тимошенко

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Екс-генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен повідомив, що він не підтримував кандидатуру Юлії Тимошенко, яка заявила, що йде в президенти. Про це він розповів у коментарі ТСН.

Расмуссен зазначив, що у відеозверненні він підкреслює важливість реформ в Україні.

«Звичайно, я залишаюся нейтральним у президентській кампанії в Україні. Я записав відео, у якому підкреслюю важливість продовження реформ, якщо ви хочете наблизитися до Європейського Союзу і НАТО. І це мій головний месседж, який я зробив для її кампанії. І я готовий повторити це кожному кандидату. Тому я нейтральний», — зазначив екс-генсек.

Крім цього Расмуссен повідомив, що його відео стосується України в цілому. Він зацікавлений у подальшому сталому розвитку держави та в розвитку її взаємин з ЄС і НАТО.

«Я вважаю, чимало було досягнуто за останні 3 роки, чимало реформ повинні бути продовжені. Україна отримала безвізовий режим, прийнято угоду про вільну торгівлю. В Україні чимало зроблено для боротьби з корупцією. І ми всі знаємо, що набагато більше ще належить зробити. І це те, що я хотів донести до Тимошенко», — резюмував він.

  • Раніше делегатам зʼїзду показали відео з участю колишнього генерального секретаря НАТО Расмуссена і президента Європейської народної партії Джозефа Дола, де вони заявляли про підтримку Тимошенко, зокрема «на шляху України в НАТО і Європейський Союз».
  • Лідер Всеукраїнського обʼєднання «Батьківщина» і голова однойменної депутатської фракції Юлія Тимошенко буде балотуватися в президенти на виборах у березні цього року.
  • На зʼїзді «Батьківщини» 22 січня продемонстрували фільм про Тимошенко. У ньому письменник Паоло Коельйо розповів, що двічі зустрічався з нею, підкреслив харизму Тимошенко і висловив думку, що «саме така людина може керувати країною».
  • Наступного дня в Twitter Коельо заявив, що не записував послань на підтримку Тимошенко. У партії стверджують, що ці кадри були частиною фільму про життя Юлії Тимошенко.