У Київській області дванадцять дітей отруїлися по дорозі в школу. Троє з них — у реанімації

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

У місті Баришівка Київської області до місцевої лікарні направили 12 дітей, які отруїлися в шкільному автобусі по дорозі в школу. Троє з них — у реанімації. Всього в салоні автобуса перебувало 16 осіб. Про це повідомляє департамент охорони здоровʼя Київської обласної державної адміністрації.

На першому уроці дітям різко стало погано. Їх направили з діагнозом «інгаляційне отруєння» в лікарню.

«Зараз у лікарні перебуває 9 дітей, очікуємо ще двох. Шість дітей перебувають у дитячому відділенні, 3 — в реанімації. У всіх дітей стан стабільний, середньої тяжкості», — повідомила начмед Баришівської ЦРЛ Лариса Волокита. Пізніше стало відомо, що в лікарні знаходиться 12 дітей. Остаточну причину отруєння вдасться визначити пізніше.

Поліція порушила кримінальну справу. З водієм автобуса спілкуються слідчі.

Після інциденту голова Київської ОДА Олександр Терещук дав доручення перевірити технічний стан усіх шкільних автобусів області.

  • Поліція розпочала кримінальне провадження щодо масового отруєння дітей у дитячому садку-яслах у місті Нетішин Хмельницької області.
  • В окупованій Макіївці Донецької області місцеві мешканці отруїлися питною водою. Госпіталізовано щонайменше 39 людей, серед них — двоє дітей віком до 9 років. До міської лікарні Макіївки люди почали звертатися зі скаргами на погане самопочуття 25 вересня.