Нардеп від «Блоку Петра Порошенка» стала радником кандидата в президенти Гриценка

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Нардеп від «Блоку Петра Порошенка» стала радником кандидата в президенти Гриценка

Сироткіна Анастасія / УНІАН

Депутат Верховної Ради Світлана Заліщук («Блок Петра Порошенка»), член Комітету закордонних справ, стала радником лідера партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка.

Про це нардеп повідомила на своїй сторінці у Facebook.

«Я прийняла пропозицію Анатолія Гриценка стати радником кандидата у президенти з міжнародних питань. Це моя країна, і я рада, що в мене є шанс використати свій досвід, контакти та можливості, щоб посилити підтримку наших європейських прагнень, протидію «Північному потоку — 2», сприяти звільненню заручників, військовій та політичній підтримці в протидії агресії», — зазначила Заліщук.

Нардеп наголосила, що рік виборів «буде тяжким випробуванням для України, і для зовнішнього напрямку зокрема».

Вона також додала, що зараз разом з українською делегацією працює на Всесвітньому економічному форумі у Швейцарі.

«Україна недостатньо присутня в адженді Форуму в Давосі. Тому бачу завдання на двосторонньому рівні збільшити нашу присутність в Давосі. Готова до бою», — написала Заліщук.

Раніше до передвиборчої команди Гриценка приєднався генерал Служби безпеки України Віктор Трепак — колишній перший заступник голови СБУ, начальник Головного управління з боротьби з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління.

  • Анатолій Гриценко вже зареєструвався кандидатом у президенти на виборах у березні 2019 року.
  • Передвиборча кампанія на посаду президента стартувала 31 грудня 2018 року. Документи для реєстрації ЦВК буде приймати до 3 лютого 2019 року. Вести передвиборну агітацію кандидатам дозволяється після офіційної реєстрації і до 00:00 29 березня 2019. Результати виборів президента повинні бути встановлені до 10 квітня 2019 року. А восени цього ж року в Україні відбудуться парламентські вибори.
  • За законом, жодних обмежень у кількості кандидатів, які можуть балотуватися на посаду президента, в Україні немає. Щоб зареєструватися, кандидат має внести 2,5 млн грн застави, а також надати щорічну декларацію про доходи. У разі програшу гроші не повертаються.