Глава зовнішньої розвідки: Російські спецслужби отримали $350 млн на провокації під час виборів в Україні

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Росія додатково виділила $350 мільйонів своїм спецслужбам на організацію підривної діяльності в Україні під час президентських виборів, які пройдуть 31 березня. Про це в інтервʼю Укрінформу розповів голова Служби зовнішньої розвідки Єгор Божок.

За його словами, виділені кошти підуть на підкупи і проплату фейкових новин, організацію провокацій, протестів, внутрішньополітичного тиску на керівництво держави, а також на підготовку кібератак. Він також додав, що задіяно колосальний бюджет.

«І зауважте, що це зроблено в умовах військового протистояння з російським агресором. Тому в Кремлі розраховують, що будь-яке перезавантаження влади в Україні потягне за собою певний параліч державного механізму, доки вибудується нова владна вертикаль. Ця пауза торкнеться всіх сфер життя, у тому числі й військової організації», — сказав Божок.

Глава зовнішньої розвідки заявив, що Росія таким чином хоче отримати «вікно» в кілька місяців, щоб спробувати захопити Україну.

«Для цього біля наших кордонів уже перебувають майже 50 тисяч російських військових з усім озброєнням і технікою. Ступінь їх готовності варіюється від 24 до 72 годин», — підкреслив Божко.