Зміна влади у Венесуелі: Мадуро після проголошення Гуайдо президентом попросив в Twitter заступництва у Діви Марії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент Венесуели Ніколас Мадуро в одному з перших твітів після проголошення лідера опозиції Хуана Гуайдо главою країни попросив заступництва у Діви Марії.

«Ми підносимо наші молитви, щоб покрити нашу Батьківщину примирливим духом. Благослови своїх синів і дочок, мамо. Амінь», — написав Мадуро.

23 січня спікер Національної асамблеї Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом Венесуели на тлі масових мітингів громадян проти уряду Мадуро. Президент США Дональд Трамп визнав Гуайдо президентом, також нового главу Венесуели визнали Бразилія, Перу, Колумбія та Канада.

  • Після початку протестів у штатах Португезу, Барінас, Тачіра, Амазонас, Болівар і Столичному окрузі, за даними на ранок 24 січня, у зіткненнях загинули 16 осіб.
  • Організація американських держав (ОАД), яка обʼєднує країни Північної і Південної Америки, теж визнала Хуана Гуайдо новим лідером країни. У спільній заяві, опублікованій пізніше, міністри закордонних справ Аргентини, Бразилії, Канади, Чилі, Колумбії, Коста-Ріки, Гватемали, Гондурасу, Панами, Парагваю і Перу заявили, що вони визнають і цілком підтримують Гуайдо .
  • Instagram видалив позначку «підтвердженого користувача» в профілі Ніколаса Мадуро, тоді ж вона зʼявилася в профілі Хуана Гуайдо.