Скандал з інсталяцією в Академії мистецтв: ректор підтвердив відрахування студента і назвав його інсталяції «патологічним збоченням»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Скандал з інсталяцією в Академії мистецтв: ректор підтвердив відрахування студента і назвав його інсталяції «патологічним збоченням»

Facebook / Спартак Хачанов

У київській Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури назвали експозиції студента-скульптора Спартака Хачанова (марш чоловічих статевих органів, що спровокував конфлікт з викладачами та націоналістами) «якимось патологічним збоченням» і додали, що це не перший провокаційний випадок.

Про це у відеозверненні розповів ректор академії Андрій Чебикін.

За словами ректора, Хачанов «виставив своє творіння» без узгодження з викладачами і воно не відповідало навчальному процесу кафедри. Також його виставка була «негідною» для ВНЗ, за що і було запропоновано кафедрою відрахувати студента.

Ректор заявив, що перша «витівка» Хачанова також закінчилася засіданням кафедри, де вирішувалася його доля в академії.

«Студента взяли на поруки. Він сказав, що зрозумів, що сталося, і продовжував вчитися [...] І зараз знову така акція, і все. Як же може вчинити кафедра? Якщо студент не розуміє, що відбувається», — сказав Чебикін.

За його словами, наказ про відрахування ще не підписаний. Наразі йде глибоке обговорення питання.