Мода на «суцільні» смартфони. Vivo представила цілковито скляний телефон без портів і з єдиним отвором

Автор:
Борис Васильківський
Дата:
Мода на «суцільні» смартфони. Vivo представила цілковито скляний телефон без портів і з єдиним отвором

Vivo

Китайський виробник смартфонів Vivo анонсував свій новий концептуальний пристрій APEX 2019, який є смартфоном практично без отворів, повідомляє Engadget.

Єдиний отвір у цьому смартфоні розташований під екраном і є маленькою щілиною для мікрофона. При цьому новинка позбавлена USB-порту, решітки динаміка і лотка для SIM-карти.

APEX 2019 виготовлений із спеціального скла. Повністю «загорнути» начинку смартфона в скло вдалося завдяки термічному згинанню і механічному шліфуванню скла. Уздовж правого боку смартфона розташовані чутливі до натискання зони, які відповідають кнопкам включення і зміни гучності.

Ще одна особливість APEX 2019 — повноекранний сканер відбитків пальців. Це не тільки зробить розблокування більш зручним, але також дозволить розблокувати і перемикати додатки одним натисканням.

Так само, як Meizu Zero, новий смартфон від Vivo має систему передачі звуку через екран, що дозволило позбутися традиційних динаміків. Що стосується підключення через USB, то воно буде замінено розʼємом Pogo з магнітним контактом, який буде направлений до нижньої сторони на задній панелі. Крім того, замість звичайної SIM-карти телефон буде використовувати e-SIM, яку підтримує вкрай мала кількість операторів звʼязку в усьому світі.

Новий APEX ніколи не зʼявиться на ринку в поточному вигляді, оскільки є лише концептуальною моделлю, але дає уявлення про те, в якому напрямку Vivo має намір розвиватися на ринку смартфонів.