Співпрацювали з Корпусом вартових революції. США ввели санкції проти двох іранських авіакомпаній і сирійських формувань

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міністерство фінансів США розширило санкції проти Ірану і внесло у чорний список дві авіакомпанії, два літаки Boeing 747, а також два проіранські військові формування на території Сирії. Американське відомство вказує, що «підсанкційні» співпрацювали та виконували завдання Корпусу вартових ісламської революції (іранського військово-політичного формування, яке входить до складу Збройних сил Ірану, КВІР).

Про це йдеться на сайті Мінфіну США.

Під санкції потрапила іранська авіакомпанія Qeshm Fars Air і вірменська авіакомпанія Flight Travel, повʼязана з іранською авіакомпанією Mahan Air. Їх викрили у перевезенні озброєння та техніки на територію Сирії для підтримки сил режиму Башара Асада та КВІР.

У списку опинилися два літаки Boeing 747, що належать Qeshm Fars Air. Вони регулярно літали в Дамаск і теж перевозили зброю та інші вантажі.

Проіранські формування «Фатіміюн» та «Зайнабіюн», які діють на території Сирії і повʼязані з КВІР, потрапили у список тому, що вели полювання на афганських мігрантів та біженців, які прямують до Ірану, і насильно змушували їх воювати в Сирії. Вони також надавали допомогу бойовикам у здійсненні терактів.

«Кілька сотень бійців дивізії Фатіміюн, у тому числі діти віком до 14 років, загинули в результаті війни Ірану в Сирії, а тіла вбитих афганських бійців були доставлені назад в Іран на борту літаків Mahan Air», — йдеться в повідомленні.

Внесені в санкційний список організації позбавляються доступу до американської фінансової системи. Американським громадянам заборонено укладати з ними якісь угоди або вступати в інші ділові відносини. Будь-яка їхня власність або активи на території США будуть заморожені.