Політвʼязню Грибу знову стало погано на судовому засіданні, але суддя «гнав», попри протести адвокатів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Українському політвʼязню Павлу Грибу, якого незаконно утримують в Росії і звинувачують у підготовці теракту, знову стало погано на судовому засіданні, проте російський суддя «гнав» далі, попри протести адвокатів. Про це у Facebook написав батько політвʼязня Ігор Гриб.

«Ще у СІЗО Павло заявив про дуже погане самопочуття, але лікар, без огляду, виписав довідку для суду про задовільний стан здоровʼя підозрюваного. Вже під час судового засідання була викликана швидка допомога», — написав він.

За його словами, лікар, який прибув, зробив йому укол знеболювального і порадив три години відлежатися, але суддю це не зупинило, і він продовжив засідання.

Батько Павла зазначив, що це не суд, а «знущання над хворою людиною».

«Щодо дій РФ на вимогу ЄСПЛ провести дообстеження Павла: прийшов гастроентеролог (так представився), здійснив зовнішній огляд (не торкаючись тіла) і виписав довідку про задовільний стан здоровʼя», — зазначив Гриб-старший.

Він також додав, що на засіданні були лише два російських журналісти і жодного з України. Наступне засідання суду призначено на 25 січня.