Вночі: Apple звільнила понад 200 осіб з відділу розробки безпілотного авто, США скорочує дипмісію у Венесуелі, а Роналду можуть позбавити лицарства в Португалії

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Apple звільнила понад 200 осіб з відділу розробки безпілотного авто

Корпорація Apple звільнила понад 200 осіб, які працювали в Project Titan — проекті розробки безпілотного автомобіля. За даними джерел CNBC, йдеться про внутрішню реструктуризацію штату компанії у звʼязку з призначенням нового керівництва проекту. У минулому році Project Titan очолили Дуг Філд і Боб Менсфілд. Раніше Філд вже працював в Apple і був віце-президентом з розробки Tesla.

США скорочує дипмісію у Венесуелі

США вирішили відкликати частину своїх дипломатів з посольства і консульств у Венесуелі з міркувань безпеки. У Вашингтоні наголошують, що американська дипмісія продовжить працювати в країні, однак у Венесуелі залишаться тільки ті дипломати, які відповідають за особливо важливу діяльність. Американським громадянам, що живуть у Венесуелі, радять подумати про виїзд з країни. Відзначається, що за сформованих умов надання їм консульської допомоги буде ускладнено.

У Києві на Подолі горів ресторан в історичній будівлі

На вулиці Сагайдачного в Києві сталась пожежа у ресторані, розташованому на другому поверсі історичної будівлі, вогонь розповсюдився на дах. Близько 23:00 24 січня площа пожежі складала 100 кв. м, рятувальники вилучили з приміщення шість газових балонів. Працівники ДСНС загасили вогонь після опівночі. Загиблих та травмованих немає.

Роналду можуть позбавити нагород у Португалії

Президент Португалії Марселу Ребелу визнав, що футболіста Кріштіану Роналду можуть позбавити лицарського ордену Португалії через нещодавній вирок суду за податкове шахрайство. 33-річний футболіст був нагороджений Великим хрестом португальського ордена «За заслуги» у 2016 році після того, як команда виграла чемпіонат Європи, а у 2014 році був названий Великим офіцером Ордена принца Генріха.