Побиття журналістів у Києві: у потерпілого опік очей і розбита голова. Одного нападника затримали

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Побиття журналістів у Києві: у потерпілого опік очей і розбита голова. Одного нападника затримали

Facebook / Роман Бочкала

За підозрою у нападі на знімальну групу проекту розслідувань «Стоп корупції» у Києві до управління поліції доставили дев’ять осіб. Одного з них впізнав постраждалий, зловмисника затримали. Решта чоловіків надають пояснення правоохоронцям. Про це повідомляє прес-служба поліції столиці .

«Потерпілий, якого доставили у лікарню, зі слів медпрацівників, отримав черепно-мозкову травму, опік слизової оболонки очей. Після надання допомоги він залишив лікарню», — повідомили у прес-службі.

Також поліцейські обшукали територію, на яку вказали потерпілі журналісти. Там у підозрюваних вилучили мобільні телефони, сокиру, газовий балончик, два ножі, три пристрої для відстрілу гумових куль із дозволами, мисливський карабін, стартовий пістолет іноземного виробництва, патрони і три автомобілі.

  • На знімальну групу проекту «Стоп корупції», що проводила журналістське розслідування незаконного видобутку піску на Видубичах, напали ввечері 24 січня .Невідомі приснули газовим балончиком в обличчя та побили журналіста. Автомобіль, на якому активісти привезли журналістів на місце, розбили сокирою. Один з потерпілих активістів — ветеран полку «Азов», учасник бойових дій, має нагороди за участь в АТО.
  • Зловмисники забрали сумку з документами та грошима та поїхали геть. На місце викликали поліцію. Спочатку правоохоронці повідомили, що на закритій території спецпризначенці виявили сімох осіб. Усі вони назвалися охоронцями.
  • Поліція кваліфікувала подію як розбій (ч. 2 ст. 187 Кримінального кодексу). За вчинення такого злочину загрожує від семи до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.