Через спалах кору та грипу в Україні закривають школи на карантин. Де вже зупинили навчання?

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Через спалах кору та грипу в Україні закривають школи на карантин. Де вже зупинили навчання?

Moment / Getty Images

Через зростання кількості хворих на грип і гостру респіраторну вірусну інфекцію, а також спалах кору в Україні почали закривати школи на карантин. Навчання частково вже призупинили на Прикарпатті, в Одеській області, Чернівцях, Ужгороді та Києві.

Де вже зупинили навчання?

З понеділка, 28 січня, карантин ввели у всіх ужгородських школах, повідомляється на сайті міської ради. За даними медиків, за останній тиждень в місті зареєстровано понад тисячі звернень до лікарів з приводу ГРВІ. Серед хворих найбільше дітей до 17 років.

«У деяких школах впродовж останніх 4—5 днів стабільно високий відсоток відсутніх учнів. Дитячі садочки, з певними обмежувальними карантинними заходами, наразі працюватимуть», — зазначили у міській раді.

Через ГРВІ ввели карантин у трьох школах Чернівців. Тут навчання призупинили з 24 січня до 2 лютого.

Раніше карантин оголосили й у 25 школах Києва .За даними КМДА, у столиці зареєстровано понад 14,6 тис. хворих на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції.

Вимушені канікулу також мають учні кількох шкіл у місті Калуш Івано-Франківської області, а також кількох сіл Одеського області.

У середині січня через велику кількість хворих зупинялось навчання у школах Одеси, Луцька (Волинська область) та Чернігова.

Що кажуть у МОЗ?

У Міністерстві охорони здоров’я повідомляють, що в Україні наразі нема епідемії грипу.

«В цілому по країні не перевищено епідемічний поріг. Водночас за минулий тиждень на грип та ГРВІ захворіли майже 192 тисячі українців», — зазначають у МОЗ.

Для профілактики лікарі рекомендують робити вакцинацію, частіше мити руки, не торкатися обличчя, уникати контакту з хворим. Також потрібно часто провітрювати приміщення, їсти корисну їжу, пити багато води, висипатись та займатися спортом.