Німецька поліція вилучила з аукціону картини Гітлера. Підозрюють, що це підробки

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Столична поліція Німеччини вилучила три акварельні картини, автором яких вважали нацистського лідера Адольфа Гітлера і які мали піти з молотка в аукціонному домі Kloss. Правоохоронці перевірять на справжність картини, повідомляє BBC.

Торги за три роботи, на яких зображені гірські краєвиди, річка і віддалена фігура людни, яка сидить під деревом, стартували з ціни €4 тис. кожна.

Вважалося, що роботи були написані Гітлером на початку ХХ століття у Мюнхені, коли він працював там художником. Усі картини мали експертну печать автентичності.

Проте поліції надійшло повідомлення про те, що картини підроблені. Після цього було відкрито справу за фактом «спроби шахрайства» та «фальсифікації документів».

В аукціонному домі Kloss відмовилися від коментарів. Відомо лише, що продавцями картин є літні люди, які вирішили залишитися анонімними.

Відзначимо, що в Німеччині не заборонені картини Гітлера, якщо на них немає нацистської символіки.

До Першої світової війни Гітлер жив у Відні і малював листівки та картини. Він двічі марно намагався вступити у Віденську академію мистецтв. У своїй книзі «Моя боротьба» (Mein Kampf) він зазначав, що писав у ті часи по три картини на день. Після приходу до влади він нібито наказав знищити всі свої творіння. Зараз відомо, що кілька сотень з них вціліли