Зеленський подав документи для реєстрації кандидатом у президенти у свій день народження

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Зеленський подав документи для реєстрації кандидатом у президенти у свій день народження

Пресслужба Володимира Зеленського

Художній керівник «Студії «Квартал 95» Володимир Зеленський 25 січня подав документи до Центральної виборчої комісії для реєстрації кандидатом у президенти. Разом з ним до ЦВК прийшли його колеги та юристи. Онлайн-трансляція велась на сторінці «Зе!команди» у Facebook.

«Сьогодні у мене подвійний день народження — як у людини і як у політика», — зазначив Володимир Зеленський.

Зареєструватися кандидатом артист вирішив у свій день народження — сьогодні йому виповнився 41 рік. Він запевнив, що вестиме свою кампанію відкрито, всі її ключові моменти транслюватимуть в інтернеті.

На розгляд його заяви Центрвиборчком має 5 днів.

Як зазначає прес-служба кандидата, у передвиборчій програмі, яку він подав у ЦВК, — зняття недоторканності з президента, депутатів, суддів, ухвалення законопроектів про імпічмент глави держави та відкликання нардепів, запровадження відкритих списків на виборах, позбавлення депутатів мандата за кнопкодавство та прогули.

«Також у документі найвищою цінністю проголошується Людина, для якої держава — сервісний інструмент. Молодь в Україні матиме якісну освіту та простір для самореалізації, літні люди — гідну пенсію за рахунок переходу до накопичувальної системи», — підкреслюють у прес-службі Зеленського.

Зазначають, що Володимир Зеленський іде у президенти на один термін, щоб змінити систему заради майбутнього.

  • Володимир Зеленський вперше опублікував декларацію, в якій указав автомобілі, годинники, цінні папери, патенти, будинок та квартири в Україні, орендовану квартиру в Британії, а також фірми на Кіпрі, в Італії та Белізі, кінцевим бенефіціарним власником яких він є.