«Богемну рапсодію» викреслили з переліку номінантів премії GLAAD Media Awards через секс-скандал із режисером

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Картину про британську групу The Queen «Богемна рапсодія» виключили з числа номінантів на премію «Кращий фільм» GLAAD Media Awards через недавні звинувачення режисера картини Браяна Сінгера у педофілії та розбещенні неповнолітніх. Про це повідомляє видання Variety.

У GLAAD заявили, що зняли фільм з номінації, оскільки «не можна мовчки нагороджувати» роботу Сінгера, а тим більше ігнорувати його вчинки.

В організації також розкритикували відповідь Сінгера на звинувачення. Раніше він назвав їх проявом гомофобії. На думку GLAAD, режисер намагався таким чином відвернути увагу преси.

GLAAD Media Awards — премія вручення нагород американським Альянсом геїв і лезбійок проти дифамації (Gay and Lesbian Alliance Against Defamation) людям, що зробили найбільш помітний вплив на розвиток гей-культури та засобів масової інформації, обʼєктивно висвітлюючим проблеми ЛГБТ-людей, а також фільмам та серіалам, які роблять позитивний імідж ЛГБТ. Премія з 1990 року вручається у кілька етапів на церемоніях, що проходять у різних містах США.