Бойовика-бразильця Лусваргі залишили під арештом ще на два місяці

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Павлоградський районний суд Дніпропетровської області на 60 днів продовжив арешт бразильцю Рафаелю Маркусу Лусваргі, який воював проти українських військ на Донбасі у складі бойовиків «ЛДНР».

Рішенням суду Лусваргі залишиться у СІЗО до 24 березня. Наступне судове засідання призначено на 14 лютого.

Нагадаємо, в кінці квітня 2018 журналісти «Радіо Свобода» знайшли Рафаеля Лусваргі в чоловічому Свято-Покровському Голосіївському монастирі УПЦ Московського патріархату. До цього він був засуджений Печерським судом Києва до 13 років позбавлення волі, але Апеляційний суд скасував рішення і бразильця відпустили на час розгляду справи.

Тоді слідство встановило, що Лусваргі з 2014 до 2015 року був у складі 1-го мотострілецького батальйону «Вікінг» 1-ї бригади бойовиків «ДНР».

Через кілька днів після розслідування журналістів Лусваргі схопили націоналісти із «С14» і доставили його в СБУ. У травні 2018 року Павлоградський суд почав заслуховувати справу бразильця.

  • У Києві невідомі спалили автомобіль адвоката Валентина Рибіна, який є захисником Вʼячеслава Пивоварника — основного підозрюваного в підготовці замаху на російського журналіста Аркадія Бабченка. Він також раніше захищав обвинувачуваного у державній зраді колишнього перекладача премʼєр-міністра України Володимира Гройсмана Станіслава Єжова, бразильського бойовика «ЛДНР» Рафаеля Маркуса Лусваргі, а також військовослужбовців РФ Максима Одинцова та Олександра Баранова.