ГПУ: Справу про замерзлу в лісі під Житомиром дівчину передали під контроль обласного прокурора

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Контроль над розслідуванням інциденту в Житомирській області, де дівчина загинула від переохолодження, передано прокурору Житомирської області. Для досудового розслідування створили групу, в яку увійшли досвідчені слідчі і прокурори. Про це повідомив речник Генеральної прокуратури Андрій Лисенко.

«Встановлено, що мешканка Олевського району, яка, сівши вранці в маршрутний автобус на зупинці в с. Рудня-Хочинська, доїхала до зупинки «Перга» і вийшла з автобуса, знайдена мертвою в лісосмузі, за попередніми даними, від переохолодження.

Зараз вживаються всі передбачені законом заходи для встановлення обставин смерті потерпілої, призначені необхідні експертизи, встановлені та допитані свідки з числа пасажирів, а також водій маршрутного автобуса», — сказано в повідомленні.

Що сталося?

В Житомирській області 20-річну студентку четвертого курсу медичного коледжу Ірину Дворецьку знайшли мертвою в лісовому масиві 10 січня. Дівчина пропала безвісти 8 січня. Причина смерті — переохолодження.

Пізно вночі Ірина їхала в лікарню в Олевськ провідати матір, але, за версією її сестри, забула вдома гаманець. Іра вийшла з маршрутки приблизно за 5 кілометрів до того місця, яке їй було потрібно. За однією з версій, водій її висадив, тому що в неї не було грошей на проїзд. За ще однією, вона вийшла сама. Дівчина пішла через ліс, щоб зрізати відрізок дороги, де і загинула від переохолодження.

Повідомлення про конфлікт з водієм маршрутки пасажири не підтвердили, як повідомляють у поліції. Слідчим вдалося встановити, що дівчина вийшла з дому та сіла у маршрутку на зупинці в с. Рудня-Хочинська близько 4 ранку. Зійшла на наступній зупинці в Перзі, не розрахувавшись за проїзд.

«Встановлено, що інформацію про можливий конфлікт між дівчиною і водієм не підтверджує жоден з пасажирів того рейсу. За їх словами, дівчина вийшла з салону в момент, коли водій допомагав іншим пасажирам розміщувати сумки в багажному відділенні автобуса», — сказано в повідомленні. У поліції розслідують справу за статтею «умисне вбивство». Триває зʼясування всіх обставин події.

«Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом загибелі жительки Олевського району, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. 115, ст. 135 КК України.» — відмітив Лисенко