Російське судно «Норд» втретє виставили на аукціон. Ціну знизили на понад 260 тисяч гривень

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Російське судно «Норд» втретє виставили на аукціон. Ціну знизили на понад 260 тисяч гривень

Арештоване в Азовському морі російське риболовецьке судно «Норд» втретє виставили на аукціон. Попередні торги не відбулися, оскільки жоден з зареєстрованих учасників не сплатив гарантійний внесок.

Стартову ціну на аукціоні знижують вдруге. У листопаді корабель хотіли продати за понад 1,6 млн грн, а у грудні — за майже 1,4 млн грн.

Тепер торги мають відбутися 11 лютого 2019 року. Його ціна на понад 100 тисяч менше, ніж була у грудні — майже 1 млн 360 тис. грн.

Судно побудоване в 1989 році в місті Азов (Ростовська область РФ). Довжина — 23,6 м, ширина — 6,5 м. Потужність головного двигуна — 165 кВт. Чиста місткість — 32 т.

Свого часу, у зв’язку з подіями у Криму, «Норд» було незаконно захоплено Російською Федерацією.

  • Судно «Норд» під прапором Росії затримали в Азовському морі 25 березня. На ньому перебували десять моряків. У квітні Приморський райсуд Маріуполя Донецької області оштрафував їх за незаконний перетин кордону. Капітана судна Володимира Горбенка звинуватили в порушенні порядку вʼїзду та виїзду з окупованої території та незаконному вилові риби.
  • У Мінʼюсті заявили, що судно було занадто дорого утримувати, тому його передали Нацагентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА). Гроші від продажу «Норду» повинні були піти на рахунок АРМА у державному банку.