Конкурс на управителя «Межигірʼя» продовжили до кінця зими. Претенденти представлять свої проекти публічно

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

Нацагентство з розшуку та управління корупційними активами (АРМА) на місяць, до 28 лютого, продовжило прийом заявок на конкурс управителя для «Межигірʼя» — колишньої резиденції екс-президента Віктора Януковича в Нових Петрівцях Київської області. Про це повідомила прес-служба АРМА.

Як розповіла головний редактор програми журналістських розслідувань «Схеми» Наталія Седлецька на своїй сторінці у Facebook, керівництво АРМА визнало, що конкурс на управителя «Межигірʼя» проходив недостатньо прозоро.

Крім того, АРМА погодилося організувати публічний розгляд заявок претендентів, щоб громадськість мала можливість почути, що вони планують робити з «Межигірʼям».

За словами Седлецької, на сьогоднішній день заявок лише дві — одна від громади, яка з 2014 року керує «Межигірʼям», а друга від фірми, дані про яку були до останнього часу засекречені.

«Її назва стала відома тільки сьогодні, а до цього трималася в секреті, її забороняли розголошувати всім, хто мав відношення до тендерної комісії. Це — фірма ТОВ «Атлант Девелоп». Швидкий аналіз показує, що у неї статутний капітал — всього тисяча гривень, а єдиний власник і директор — фельдшер з Білої Церкви», — розповіла Седлецька.

  • 13 липня 2015 року майно резиденції «Межигірʼя» заарештував Печерський райсуд Києва. 1 серпня 2017 року Київський апеляційний господарський суд прийняв рішення про визнання недійсними договорів, за якими «Межигірʼя» вивели в 2007 році з державної власності.
  • 29 травня 2018 року Печерський райсуд передав АРМА в управління резиденцію «Межигірʼя». Резиденція знаменита своїм багатим оздобленням, у ній проходять екскурсії.