У Криму закрили кримінальну справу проти дочки політвʼязня у справі «Хізб ут-Тахрір» Гульсум Алієвої

Автор:
Тетяна Безрук
Дата:
У Криму закрили кримінальну справу проти дочки політвʼязня у справі «Хізб ут-Тахрір» Гульсум Алієвої

Аліна Смутко / RFE/RL

25 січня в Алушті Слідчий відділ закрив кримінальну справу стосовно Гульсум Алієвої, звинуваченої за ст. 282 Кримінального кодексу Росії у «розпалюванні міжнаціональної ворожнечі» за репост в соціальній мережі Facebook цитати філософа Івана Ільїна. Про це повідомляють активісти громадського обʼєднання «Кримська солідарність».

Батько Алієвої — Муслім Алієв, один із фігурантів ялтинської справи «Хізб ут-Тахрір». Його і ще пʼятьох кримських татар — Арсена Джеппарова, Рефата Алімова, Емір-Усеіна Куку, Вадима Сірука й Инвера Бекірова — звинувачують за ст. 205.5 КК РФ (участь у терористичній організації).

19 липня 2018 року в будинку Алієвих в селі Верхня Кутузовка пройшов обшук, після якого щодо Гульсум Алієвої порушили кримінальну справу.

Після часткової декриміналізації ст. 282 Кримінального кодексу РФ в окупованому Росією Криму були припинені кримінальні справи стосовно двох кримських татар — Ісмаїла Рамазанова і Еліни Мамедової, яких теж звинувачували в «розпалюванні ворожнечі та ненависті».