Минулого року у Відні викрали картину Ренуара. Одним зі злодіїв виявився українець

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Минулого року у Відні викрали картину Ренуара. Одним зі злодіїв виявився українець

Огюст Ренуар, «Golfe, Mer, Falaises Vertes»

Одним з викрадачів картини французького імпресіоніста Пʼєра Огюста Ренуара «Затока, море, зелені скелі» з галереї віденського аукціонного дому Dorotheum виявився українець, пише австрійське видання Kurier.

Як повідомляє видання, 59-річного українця затримали в середині грудня минулого року в Амстердамі та 28 грудня передали до Відня. Зараз його помістили під варту.

Видання припускає, що затриманий «спеціалізується» на витворах мистецтва. У 2005 році він був засуджений в Україні за викрадення картини Івана Айвазовського з одного з українських музеїв.

Під час затримання в амстердамському готелі виявили сумку, в якій, відповідно до записів з камер спостереження аукціонного будинку, і винесли картину. Триває розшук двох спільників затриманого. Видання додає, що потенційний покупець викраденої картини може перебувати у Північній Європі.

  • Пейзаж Ренуара «Затока, море, зелені скелі» викрали 26 листопада. Троє чоловіків зайшли в Dorotheum і цілеспрямовано піднялися на другий поверх, де й перебувала картина Ренуара. Зловмисники вирізали полотно просто з рами, після чого вийшли з будівлі різними виходами.
  • Полотно датується 1895 роком. Перед викраденням воно зберігалося у приватній колекції. За попередніми оцінками, твір коштує від €120 тис. до €160 тис.