Японські компанії отримали листи з підозрілим порошком і погрозами. Відправлення підписані іменами страчених членів «Аум Сінрікьо»

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

Девʼять японських компаній отримали поштою пакети з підозрілим порошком. Примітно, що листи підписані від імені страчених членів терористичної секти «Аум Сінрікьо», повідомляє The Japan Times з посиланням на поліцію.

Припускають, що порошок може виявитися ціанідом. Листи з порошком отримали кілька фармакологічних компаній та ЗМІ.

Відправники вимагають сплатити їм 35 млн південнокорейських вон ($31 тис.) у біткоїнах. У разі відмови вони загрожують поширити підроблені медикаменти, що містять ціанід. Вимоги зловмисників повинні бути виконані до 22 лютого.

6 колишніх членів «Аум Сінрікьо», що були страчені.

Kyodo News via Getty Images

  • «Аум Сінрікьо» в 1995 році розпорошила в токійському метро газ зарин — фосфорну бойову отруйну речовину. В результаті, за різними даними, загинуло від 13 до 27 осіб. Члени терористичної секти, причетні до нападу, були страчені в липні 2018 року після тривалого судового процесу.
  • У січні 2000 року організація змінила назву на «Алеф» і продовжує діяти під пильним наглядом японських спецслужб.
  • 29 жовтня 2018 року у поштовому відділенні міста Атланта (штат Джорджія, США) виявили підозрілий пакет, адресований телекомпанії CNN. У посилці знайшли вибуховий пристрій і конверт з білим порошком.