Побиття журналістів у Києві: суд відправив підозрюваних під домашній арешт

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

Голосіївський районний суд обрав нічний домашній арешт підозрюваним у нападі на журналістів проекту розслідувань «Стоп корупції» в Києві, повідомляє прес-служба київської поліції.

Згідно з повідомленням, затриманим наказано перебувати за адресою проживання з 21 до 7 години. Раніше повідомляли, що за підозрою в нападі до поліції доправили девʼять осіб.

  • На знімальну групу проекту «Стоп корупції», яка проводила журналістське розслідування незаконного видобутку піску на Видубичах, напали увечері 24 січня.
  • Невідомі бризнули газовим балончиком в обличчя і побили журналіста. Автомобіль, на якому активісти привезли журналістів на місце, розбили сокирою. Один з постраждалих активістів — ветеран полку «Азов», учасник бойових дій.
  • Зловмисники забрали сумку з документами і грошима і поїхали. На місце викликали поліцію. Спочатку правоохоронці повідомили, що на закритій території спецназівці виявили сім осіб. Усі вони представилися охоронцями.
  • Поліція кваліфікувала подію як розбій (ч. 2 ст. 187 Кримінального кодексу). За вчинення такого злочину загрожує покарання від семи до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.