Вночі: поранених українських моряків перевели до СІЗО, Австралія визнала Гуайдо президентом Венесуели, а в Бразилії зросла кількість жертв прориву дамби

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Трьох поранених українських моряків перевели до «Лефортово»

Троє поранених українських моряків — Андрій Ейдер, Андрій Артеменко і Василь Сорока — вже переведені з медичної частини «Матроської тиші» в СІЗО «Лефортово» в Москві. Про це повідомила російська активістка Вікторія Івлєва. За її словами, це сталося 26 або 27 січня, але точної дати вона не знає.

«Виявили ми це досить випадково, намагаючись записатися в електронну чергу на передачі. Записатися не вдалося, причина — не знайдено одержувача. Ну що ж — тепер будемо шукати всіх одержувачів за вже відомою адресою на Лефортовському валу в СІЗО-2 «Лефортово». Хочеться вірити, що моряки хоч якось підліковані!» — додала вона.

Австралія визнала Гуайдо президентом Венесуели

Міністр закордонних справ Австралії Меріс Пейн заявила, що країна визнає і підтримує тимчасового президента Венесуели Хуана Гуайдо до проведення виборів. Глава МЗС також зазначила, що Австралія закликає уряд Венесуели перейти до демократії якомога швидше, а всі сторони конструктивно працювати над мирним врегулюванням ситуації.

Радбез ООН вивів з-під санацій проект з пошуку жертв Корейської війни

Рада Безпеки ООН звільнила від санкцій міжкорейський проект з пошуку останків загиблих під час Корейської війни в демілітаризованій зоні. За даними джерела агентства «Ренхап», Радбез ООН ухвалив це рішення, щоб гарантувати, що санкції, спрямовані проти Пхеньяна, не завадять постачанню обладнання на територію КНДР для проведення пошукових робіт. Зазначено, що проект є ключовою частиною міжкорейської військової угоди.

У Бразилії до 58 осіб зросла кількість жертв прориву дамби

Кількість жертв внаслідок прориву дамби залізорудної шахти в Бразилії зросла до 58 осіб ,понад 300 людей вважаються зниклими безвісти. Раніше повідомляли про 37 загиблих і понад 250 зниклих безвісти. Ще 192 людини були врятовані.

ОПОРА повідомила про побиття її активіста у Кропивницькому

26 січня у під’їзді багатоповерхівки скоїли напад на громадського омбудсмена із захисту виборчих прав Громадянської мережі «ОПОРА» у Кіровоградській області Євгена Гурницького. Він пов’язує цей випадок із професійною діяльністю. Омбудсмен написав заяву в поліцію, також звернувся в медичний заклад. Про напад організація повідомила на офіційному сайті 27 січня.